الف) معرفی واحد مالکیت فکری دانشگاه
واحد مالکیت فکری دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، به عنوان زیرمجموعه گروه¬های مدیریت توسعه فناوری سلامت، وابسته به معاونت تحقیقات و فناوری، همگام با سایر دانشگاهای کشور با هدف کمک به رشد و شکوفایی خلاقیت و عملی کردن ایدهها و نوآوریهای اعضای هیات علمی، محققین و دانشجویان، از سال 1399 فعالیت رسمی خود را آغاز نموده است.
این دفتر با حضور افراد متخصص در حوزه داوری و ارزیابی اختراعات، در حمایت از داراییهای فکری اشخاص حقیقی و حقوقی دانشگاه در سطح ملی و بینالمللی نقش مفیدی ایفاء مینماید، همچنین با ارائه خدمات مشاورهای و تسریع ارزیابی اظهارنامهها، میتواند موجبات پیشرفت و توسعه فناوری کشور را فراهم آورد.
این دفتر با حضور افراد متخصص در حوزه داوری و ارزیابی اختراعات، در حمایت از داراییهای فکری اشخاص حقیقی و حقوقی دانشگاه در سطح ملی و بینالمللی نقش مفیدی ایفاء مینماید، همچنین با ارائه خدمات مشاورهای و تسریع ارزیابی اظهارنامهها، میتواند موجبات پیشرفت و توسعه فناوری کشور را فراهم آورد.
ب) شرح وظایف
شرح وظایف این دفتر بر اساس آییننامه ساختار و خط مشی مالکیت فکری و نوآوری در دانشگاههای علوم پزشکی کشور، به شرح زیر است:
♦ جمعآوری اطلاعات دارایی فکری پدید آمده در دانشگاه از طریق تعامل با واحدهای مختلف دانشگاه و ثبت و نگهداری مدارک مربوط به ثبت دارایی فکری
♦ مشاوره درباره نحوه حفاظت و ثبت دارایی فکری و همکاری در تنظیم ادعانامههای ثبت اختراع برای افرادیکه در این خصوص با دانشگاه در ارتباط هستند.
♦ تنظیم دستور کار و تشکیل منظم کمیته مالکیت فکری و نوآوری
♦ ابلاغ و اجرای مصوبات کمیته مالکیت فکری و نوآوری
♦ مشارکت در کمیته هماهنگی مالکیت فکری کلان منطقه با حضور مسئولین واحدهای مذکور با مدیریت دبیر کلان منطقه به منظور همکاری و تبادل تجربیات و توانمندسازی واحدهای مذکور در دانشگاههای عضو
♦ برنامه ریزی جهت آموزش مالکیت فکری برای جامعه هدف و داوران و برگزاری کارگاههای مورد نیاز
♦ داوری اختراعات توسط داوران آموزش دیده و مورد تایید وزارت بهداشت، در مواردی که دانشگاه به عنوان مرجع استعلام میباشد.
♦ نظارت بر کار داوران و گزارش تخلفات آنان به هیاتهای رسیدگی به تخلفات دانشگاه
♦ اخذ تعهد محرمانگی برای داوران، کارشناسان و مدیرانی که با ادعانامههای اختراع دیگران سر و کار دارند.(جهت افشای دارایی فکری توسط پدید آورنده آن برای واحد مالکیت فکری)
♦ نظارت بر قراردادها و موافقت نامهها در جهت کسب پروانه و بهره برداری از دارایی فکری و ارجاع آن به شورای فناوری جهت تصویب نهایی
♦ هماهنگی در خصوص اطلاع رسانی و انتشار دستاوردها اعم از مکتوب، شفاهی و یا الکترونیکی (با ذکر نام دانشگاه)، در صورت لزوم انتشار، در شرایطی که قابلیت ثبت داشته لیکن مراحل ثبت اختراع آن تکمیل نشده است.
♦ پرداخت سهم دانشگاه و نیز تقبل تمام یا قسمتی از سهم پدیدآورنده دارایی فکری از هزینه ثبت آن با مجوز کمیته مالکیت فکری و هیات امنا
♦ ارتباط و همکاری با نهادها و سازمانهای داخلی و خارجی در راستای انجام وظایف محوله
♦ اقدام به ثبت دارایی فکری در مواردیکه پدید آورنده تمایلی به این کار نداشته باشد و یا بازه مهلت 6 ماهه از افشای دارایی فکری، در شرایطی که منافع دانشگاه، ثبت آن را ایجاب نماید.
♦ گزارش متخلفین از مقررات مالکیت فکری و اعلام ضرر و زیان دانشگاه به اداره حقوقی جهت تادیه خسارت نظیر پنهان کردن قرارداد با محل دیگری که مانع واگذاری کلیه حقوق به دانشگاه شود و با افشای عمومی دارایی فکری بدون هماهنگی با واحد مالکیت فکری و به صورتی که باعث زیان دانشگاه شود.
ج) روند فعالیتهای مالکیت فکری در دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
تمام کسانی (اعضای هیئت علمی، دانشجو، پژوهشگر، فناور و غیره) که فعالیت آنها در دانشگاه (طرح تحقیقاتی، طرح فناورانه، پایان نامه و غیره) میتواند منجر به ایجاد دارایی فکری (ثبت اختراع، پتنت، محصول و غیره) گردد، باید واحد مالکیت فکری دانشگاه را مطلع نموده و متعهد به رعایت مقررات این واحد باشند.
د) فرایند تخصیص مالکیت حاصل از دارایی فکری در دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
انتخاب حالت کور رنگی
سرخ کوری سبز کوری آبی کوری سرخ دشوار بینی سبز دشوار بینی آبی دشوار بینی تک رنگ بینی تک رنگ بینی مخروطیتغییر اندازه فونت:
تغییر فاصله بین کلمات:
تغییر فاصله بین خطوط:
تغییر نوع موس: