ارزیابی ماندگاری روغن پسته در دماهای بالا و پایین
جناب آقای دکتر دینی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در پژوهشی تحت عنوان ارزیابی پایداری اکسیداتیو روغن پسته بکر و استخراج شده با حلال ارقام تجاری پسته و پیش بینی طول مدت انبارداری، شاخصهای سینتیک اکسیداسیون روغن پسته را مورد تحلیل و بررسی قرار دادند.
در این مطالعه ضریب شتاب دمایی واکنش یا Q10 ، انرژی فعالسازی واکنش اکسیداسیون، پایداری روغن پسته در دمای بالا و همچنین مدت ماندگاری روغن پسته در دماهای پائین گزارش گردید. نتایج این مطالعه نشان داد که مقدار آنتی اکسیدانها در بین عوامل تاثیر گذار بر اکسیداسیون مانند ترکیب اسید چرب، شاخصهای شیمیایی نشان دهنده کیفیت اولیه روغن (عدد پراکسید، TPC، عدد اسیدی) از مهمترین عوامل تاثیر گذار بر اکسیداسیون هستند.
نتایج این پژوهش در مجله Journal of Food Measurement and Characterization با ضریب تاثیر ۳ چاپ شد.
نظر دهید